Logo NAV Sport

Massage

Uitleg massage

(Sport) massage kan je altijd geven op elk moment van de dag. Het kan ontspannend werken, maar ook motiverend voor een inspanning.

Een massage is het toepassen van een complex van handgrepen, op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel. Dit met als doel om de conditie van het lichaam te verbeteren. Tevens om blessures voor te blijven en de pijntjes die ontstaan zijn door activiteiten te verhelpen. Daarnaast werkt het vooral ontspannend op de lichaamscellen en de spieren. De opgebouwde stress zal door de juiste behandeling verdwijnen en zorgen dat u beter slaapt.

Waarom een massage?

Zoals hiervoor al aangegeven zijn  er verschillende motieven om een massage te laten verrichten.

Bij een ontspanning massage zal het stress nivo in het lichaam extra aandacht verkrijgen. De huid, zenuwen en de spieren zijn gespannen en worden door langzame hand strijkingen soepel gemaakt. Het lichaam zal de bloed doorstroming verhogen waardoor de opgebouwde afval stoffen sneller afgevoerd kunnen worden.

Ook zal u merken dat de balans tussen geest en lichaam door de ontspanning massage zal toenemen . Het effect hiervan is dat u meer ontspannen bent en een betere nachtrust verkrijgt.

Hoe vaak behandeling?

Dat is afhankelijk van de intensiviteit van de sporter maar ook van de eventuele blessure die is opgelopen voor of tijdens de belasting. In onderling overleg bespreken we gezamenlijk de frequentie van de behandelingen.

 

Long arrow right black
Long arrow right black